Sastojci:
½ g kora za pite
200 g mortadele
250 g kačkavalja
350 ml kečapa
origano
ulje
Priprema:
1. Mortadelu iseći na tanke prutiće, kačkavalj sitno izrendati a kečap pomešati sa origanom.
2. Složiti jednu koru i blago premazati uljem a zatim prekriti drugom korom i ponoviti postupak.
3. Treću koru složiti preko prethodne dve i premazati kečapom. Zatim naneti seckanu mortadelu i ravnomerno rasporediti.
4. Četvrtu koru premazati kečapom i posuti rendanim kačkavaljem pa čvrsto zamotati u rolat.
5. Zamotati u alu-foliju i ostaviti u zamrzivaču desetak minuta da se ohladi.
6. Rolat iseći na kolutiće debljine oko 1,5 cm i slagati na pleh obložen papirom za pečenje.
7. Peći u ugrejanoj rerni na 220ºC oko 15 minuta.
8. Izvaditi iz rerne, ostaviti da se kratko prohladi pa poslužiti.