Sastojci:
55 g slačice
60 ml alkoholnog sirćeta
80 ml belog vina/vode
1 kašika javorovog sirupa
1 kašičica kurkume u prahu
½ kašičice soli
½ kašičice bibera
Priprema:
1. Sve sastojke sjediniti u posudi od nerđajućeg čelika, poklopiti i ostaviti tako 2-3 dana.
2. Zatim sastojke staviti u blender i samleti da se dobije homogena i svilenkasta smesa. Ukoliko je smesa previše gusta dodati vodu i razrediti je.
3. Na kraju, dodati izrendani ren ako je po ukusu i sve još jednom kratko samleti.
4. Dobijenu smesu preručiti u staklenu teglu i poklopiti.
Savet: Ukoliko samlevena smesa bude gusta dodati 2-4 kašike tople vode. Za intenzivniji ukus senfa može se koristiti 1-3 kašičice sitno rendanog korena rena, u zavisnosti od ukusa. Senf čuvati u frižideru do šest meseci ali je preporučljivo iskoristiti ga u roku od mesec dana.