Sastojci:
Kora
3 jajeta
250 g šećera
150 g margarina
250 g brašna
1 prašak za pecivo
3 kašike kakaoa
100 ml mleka
100 ml jogurta
180 g čokolade
Fil
300 g višanja
30 ml vode
100 g šećera
3 vanil-šećera
Priprema:
1. Umutiti belanca u čvrst sneg.
2. Čokoladu otopiti na pari pa je prohladiti.
3. Posebno umutiti omekšao margarin sa žumancima i šećerom.
5. Dodavati naizmenično brašno pomešano s praškom za pecivo i kakaom, jogurt i mleko sve vreme muteći. Na kraju umešati otopljenu čokoladu, pa sneg od belanaca i lagano sjediniti.
5. Pripremljenu smesu sipati u pravougaonu podmazanu i brašnom posutu tepsiju i peći u rerni zagrejanoj na 180ºC.
6. U međuvremenu u šerpu staviti višnje, šećer, vanil-šećer i vodu, te kuvati dok se ne zgusne.
7. Pečen kolač odmah iseći na kocke i preliti ga skuvaniim sirupom od višanja. Služiti ohlađen.