Sastojci:
2-3 jabuke
200 g čokolade (može i mlečna)
2 kašičice (kokosovog) ulja
100 g karamela
vode po potrebi
kikiriki (pečeni, slani, seckani)
kokos
Priprema:
1. Jabuke oprati i iseći na debljinu od 0,5 cm, kako je prikazano u videu.
2. Poređati ih na papir za pečenje i obrisati papirnim ubrusom.
3. Nožem zarezati jednu stranu isečenih jabuka kako bi ubacili štapić ili drugi pogodni držač.
4. Ako jabuke tokom vremena otpuste još malo tečnosti, ponovo ih obrisati papirnim ubrusom.
5. Čokoladu rastopiti u mikrotalasnoj rerni ili na pari uz dodatak ulja.
6. Jabuke umakati ili prelivati otopljenom čokoladom i ostaviti da se čokolada malo stegne.
7. Karamele rastopiti sa malo vode pa preliti jabuke prethodno obložene čokoladom, pa posuti seckanim kikirikijem i kokosom.
8. Kada se čokolada stegne poslužiti.