Sastojci:
3-4 veća paradajza
1 velika tikvica
150 g sira čedar isečenog na listove
2 kašičice rendanog parmezana
origana, seckanog bosiljka, soli i bibera po ukusu
3 kašike prezli
1 manji crveni luk iseckan na kockice
1 kašičica putera
malo maslinovog ulja za podmazivanje
Priprema:
1. Paradajz oprati i iseći na kolutove. Tikvicu takođe iseći na kolutove.
2. U činiji pomešati kašiku prezli sa origanom, seckanim bosiljkom i parmazanom, te začiniti prema ukusu.
3. U podmazanu tepsiju prvo poređati red tikvica, malo mešavine od prezli i začina, zatim kolutove paradajza, pa preko staviti listove sira. Ponoviti postupak još jednom ili dva puta u zavisnosti od veličine tepsije.
4. Na zagrejanom puteru propržiti crveni luk i dodati prezle. Preko poslednjeg sloja od paradajza posuti propržene prezle i tepsiju prekriti alu-folijom.
5. Pripremljen složenac peći u zagrejanoj rerni na 200ºC oko 20 minuta, a zatim skinuti foliju i peći još 30 minuta, dok tečnost ne ispari i uhvati se fina, rumena korica po vrhu.