Sastojci:
325 g brašna
125 g putera
180 g kisele pavlake
1 prašak za pecivo
2 jajeta (žumanca)
100 g rendanog kačkavalja
½ kašičice soli
3 kašike seckanog vlašca
200 g oraha
Priprema:
1. Brašno, so, prašak za pecivo, rendani kačkavalj, seckani vlašac i 50 g mlevenih oraha promešati pa u to dodati omekšali puter isečen na listiće, kiselu pavlaku i žumanca. Sve sastojke dobro promešati i umesiti testo pogodno za oblikovanje.
2. Testo rastanjiti oklagijom na debljinu oko 0.5 cm i modlom vaditi keks.
3. Ređati u pleh obložen papirom za pečenje.
4. Penasto umutiti belance i premazati pripremljene keksiće, pa na svaki dodati polovinu jezgre oraha.
5. Peći u ugrejanoj rerni na 200ºC oko 20 minuta tj. dok ne porumene.
6. Izvaditi iz rerne i ostaviti da se potpuno ohlade.
7. Čuvati u posudi sa hermetičkim zatvaračem kako bi zadržali prhkost i svežinu.