Sastojci:
3 kg šarene paprike
1 kg ljutih papričica
800 ml kuvanog paradajza
2-3 glavice belog luka
150 g šećera
1 ½ kašičica soli
1 kesica bibera u zrnu
100 ml ulja
1 kašika sirćeta
1 veza peršuna
Priprema:
1. Paprike očistiti od semenki i drškica pa oprati i iseći na kockice.
2. U široj šerpi blago ugrejati ulje i dodati paprike pa prodinstati dok omekša.
3. Dodati paradajz i ostaviti da se tečnost redukuje.
4. Pred kraj kuvanja dodati šećer, so, biber, sitno seckani beli luk i sirće pa sve dobro promešati.
5. Kuvati desetak minuta a zatim dodati seckani peršun, promešati i skloniti sa vatre.
6. Toplu salatu sipati u tegle i zapeći u prethodno ugrejanoj rerni.
7. Zatvoriti i ostaviti da se ohladi pa preneti u ostavu i koristiti po potrebi.