Sastojci:
1 l mleka
120 g gustina
100 g šećera
250 g margarina
300 g kokosa
250 g šećera u prahu
100 g bele čokolade
120 g pečenih lešnika
150 g kokosa
Priprema:
1. U malo mleka dodati gustin i promešati da smesa bude bez grudvica i svilenkaste strukture.
2. Mleko sa šećerom staviti da se kuva pa kada mleko počne da vri dodaati pripremljeni gustin uz neprekidno mešanje, kako se ne bi stvorile grudvice. Kada se smesa zgusne skloniti sa ringle, dodati usitnjenu belu čokoladu i mešati da se dobro sjedini. Pripremljenu smesu ostaviti da se ohladi.
3. Umutiti margarin sa šećerom u prahu.
4. Dodati kokos i ohlađen kuvani fil pa sve dobro umutiti.
5. Smesu ostaviti da se dobro ohladi i stegne kako bi bila pogodna za rad.
6. Belu čokoladu rastopiti i držati na toplom tokom prelivanja kuglica.
7. Hladnu smesu zahvatati kašikom, spljoštiti dlanovima, u sredinu staviti lešnik i formirati kuglicu.
8. Pripremljene kuglice valjati u kokos ili umakati/prelivati čokoladom.
9. Ohlađene kuglice staviti u papirne korpice i poslužiti.