Start Glavna jela Riba Pastrmka sa spanaćem i prelivom od belog luka

Pastrmka sa spanaćem i prelivom od belog luka

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 60 minuta
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

4 pastrmke
so, biber
limun
maslinovo ulje
Preliv
3 čena belog luka
50 ml sirćeta
20 ml maslinovog ulja
so, biber
Pire krompir
½ kg belog krompira sa tankom ljuskom
250 g hladnog putera
120 ml vrelog mleka
so, morski oraščić
800 g spanaća

ISPROBAJTE I… Posnu rolovanu pastrmku

Priprema:

1. Ribu očistiti i filetirati. Postupak filetiranja ribe prikazan je ovde.
2. Bogato začiniti sa svih strana pa blago premazati uljem. Staviti u pleh obložen alu-folijom ili papirom za pečenje pa peći u ugrejanoj rerni na 220ºC dok ne porumeni. Okrenuti na drugu stranu i peći još dvadesetak minuta. Pred kraj pečenja, ribu preliti sokom od limuna.
3. U međuvremenu, oprati spanać, dobro ocediti od viška tečnosti pa propržiti na malo ugrejanog ulja, koliko da svene. Začiniti prema ukusu i ostaviti sa strane.
4. Beli luk očistiti i sitno iseckati. Ulje i sirće dobro sjediniti, dodati beli luk, promešati i ostaviti sa strane.
5. Krompir pire pripremiti prema ovom receptu.
6. Pečenu ribu poslužiti uz proprženi spanać i pire krompir. Preliv od belog luka poslužiti posebno.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net