Sastojci:
Testo
350 g brašna
10 g kvasca
½ kašičice šećera
prstohvat soli
180 ml tople vode
Punjenje
4 viršle
150 g kečapa
100 g šunkarice
100 g kačkavalja
ISPROBAJTE I… Cvetovi sa šunkaricom
Priprema:
Testo
1. Brašno i so pomešati, dodati kvasac i zamesiti glatko testo pogodno za rad.
2. Prekriti pamučnom krpom i ostaviti da se udvostruči.
Finalni posutpak
1. Pripremljeno testo rastanjiti u kružni oblik prečnika oko 28-32 cm.
2. Očišćene viršle iseći na dva-tri dela pa složiti uz ivice.
3. Preko viršli prebaciti testo sa oboda (uviti viršle) i dobro slepiti sa podlogom.
4. Raseći testo između viršli, a zatim i delove sa vrišlama iseći na dva ili tri dela.
5. Krajeve izviti tako da viršle leže na onom delu gde su presečene.
6. Unutrašnje testo, podlogu, premazati kečapom, posuti rendanom šunkaricom i dodati polovinu kačkavalja. Prostor oko viršli blago premazati kečapom.
7. Peći u ugrejanoj rerni na 200ºC dok ne porumeni tj. oko 25 minuta.
8. Pred kraj pečenja picu posudi preostalim kačkavaljem, isključiti pećnicu i sačekati da se sir rastopi.
9. Pečenu picu izvaditi, ostaviti par minuta da se prohladi pa poslužiti.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net