Start Deserti Ruska torta

Ruska torta

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdica (2 glasova, prosek: 5.00 od 5)

Loading ... Loading ...
ruska torta

Priprema:

Kore:
1. Umutiti 12 belanaca sa 12 kašika šećera u čvrst šam.
2. Posebno umutiti 6 žumanaca, 6 kašika brašna, 100 g mlevenih oraha i prašak za pecivo.
3. Potom spojiti smesu od žumanaca sa šamom od belanaca i promešati.
4. Od pripremljene smese na 200 °C ispeći 3 kore.

Fil:
1. U šerpu sipati 3,5 dl mleka i ostaviti da provri.
2. Posebno umutiti preostalo mleko sa 6 žumanaca, 6 kašika šećera i 6 kašika brašna pa dodati u ključalo mleko i kuvati dok se ne zgusne.
3. Penasto umutiti 250 g margarina sa 250 g šećera u prahu te sjediniti sa ohlađenim filom i izmiksati.
7. U gotov fil dodati 100 g oraha, suvo grožđe i žele bombone.

Finalni postupak:
Dve kore premazati polovinom fila, pa završiti trećom korom. Ostatkom fila dekorisati celu tortu.