Sastojci:
½ kg brašna
1 kašičica soli
1 kašičice šećera
220 ml tople vode
100 ml ulja
Priprema:
1. Kvasac pomešati sa šećerom, dodati vodu pa pomešati sve zajedno. Kvasac ostaviti da zapeni.
2. U dubljoj posudi pomešati brašno i so pa dodati pripremljen kvasac i zamesiti glatko testo. Prekriti testo i ostaviti da naraste.
3. Testo premesiti i podeliti na četiri dela, pa formirati jufkice, prekriti i ostaviti petnaestak minuta da narastu.
4. Jufkice rastanjiti na debljinu oko 1 cm, staviti na pleh obložen papirom za pečenje, prekriti i ostaviti petnaestak minuta da odmore.
5. Pripremljene lepinje peći u ugrejanoj rerni na 200ºC dok ne porumene.
6. Pečene lepinje izvaditi iz rerne, blago poprskati vodom i zaviti u pamučnu krpu.
7. Prohlađene lepinje poslužiti uz npr. kajmak, sir, pavlaku, ćevape, kobasice, pljeskavice…