Sastojci:
300 g obarenog spanaća
50 g putera
20 g brašna
320 ml toplog mleka
so, biber
100 g kačkavalja
2 lepinje
Priprema:
1. Obaren spanać ostaviti da se dobro ocedi a onda sitno iseckati.
2. Na otopljenom puteru propržiti brašno i voditi računa da ne porumeni. Dodati spanać i mleko, uz stalno mešanje.
3. Kada masa počne da se zgušnjava skloniti sa ringle pa dodati rendani sir. Sve dobro promešati da se sjedini i po potrebi začiniti.
4. Lepinjama iseći vrhove i izdubiti sredinu pa napuniti pripremljenim spanaćem.
5. Poređati na pleh, poklopiti i peći u ugrejanoj rerni na 200ºC oko 10 minuta tj. prema ukusu (bitno je da spanać ostane kremast). Pred kraj pečenja, spanać posuti sa malo rendanog kačkavalja pa sačekati da se ohladi.
6. Izvaditi iz rerne i odmah poslužiti.