Start Deserti Kolači Bakin recept za kolač sa orasima i džemom od kajsija

Bakin recept za kolač sa orasima i džemom od kajsija

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 60 min
  • 8 osoba
  • Lako

Sastojci:

Biskvit
3 jajeta
250 g šećera
200 ml mleka
100 ml ulja
100 g brašna
150 g mlevenih oraha
50 g čokolade za kuvanje
1 prašak za pecivo
Fil I
3 žumanaca
6 kašika šećera u prahu
½ kašike brašna
Fil II
4 kašike džema od kajsija
50 g mlevenih oraha

Priprema:

Biskvit
1. Jaja penasto umutiti pa uz postepeno dodavanje šećera nastaviti mućenje dok se ne dobije homogena i bledožuta smesa.
2. Dodati mleko i ulje pa sve izmiksati.
3. Dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo i mlevene orahe pa dobro umutiti smesu.
4. Na kraju dodati rastopljenu čokoladu i još jednom promešati.
5. U podmazan i brašnom posut kalup (22-24 cm) sipati smesu i poravnati.
6. Peći u ugrejanoj rerni na 200ºC oko 20 minuta.
7. Kolač izvaditi i ostaviti da se ohladi.
Fil I
1. Umutiti žumanca sa šećerom u prahu i umešati kašiku brašna.
2. Dobijenim filom premazati kolač pa vratiti u rernu da se prosuši.
Finalni potupak
1. Pečeni kolač premazati razgrejanim džemom i posuti mlevenim orasima. Obod kolača dekorisati jezgrima oraha.
2. Ostaviti da se ohladi pa iseći na parčad željene veličine i poslužiti.

Pridružite nam se u grupi na Viberu.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net