Start Vaši recepti Ukusno jelo kome se ne može lako odoleti – pileća torta

    Ukusno jelo kome se ne može lako odoleti – pileća torta

    Recept Ane Varge Cetenji iz Beograda

    pileca torta

    • 90 minuta
    • 6 osoba
    • Lako

    Sastojci:

    4 pileća filea
    1 dimljeni pileći batak
    4 pečene paprike
    100 g mariniranih šampinjona
    100 g dimljenog sira
    100 g ementalera
    1 pavlaka
    1 šolja pirinča
    so, kari
    mešavina začina
    ulje

    Priprema:

    1. Na 2 kašike vrelog ulja prepržiti pirinač da pobeli, dodati kari po ukusu, naliti 2 šolje vode i posoliti. Kratko prokuvati i isključiti, pa ostaviti poklopljeno da pirinač upije tečnost.
    2. Filete malo istanjiti tučkom za meso, posuti mešavinom začina i ostaviti sa strane.
    3. Paprike očistiti od kožice i semenki
    4. U podmazan vatrostalni sud rasporediti pirinač, preko njega staviti 2 filea, pa pečene paprike.
    5. Dimljeni batak iseći na tanke trake, pa ih poslagati po paprikama i posuti rendanim dimljenim sirom.
    6. Rasporediti marinirane šampinjone i preostala 2 filea. Na kraju složiti listiće ementalera i preliti pavlakom.
    7. Peći u zagrejanoj rerni na 180°C u poklopljenoj posudi oko 60 minuta.
    8. Služiti uz pekarski krompir.