Sastojci:
400 grama brašna
125 grama margarina
150 ml mlake vode
1 kašičica šećera
½ kockice kvasca
1 kašičica soli
2 kašike kisele pavlake
150 g čajne kobasice
jaje za premaz
susam i kim za posipanje
Priprema:
1. U mlaku dodati šećer i kvasac, promešati pa ostaviti da zapeni.
2. Brašno prosejati, dodati so i pomešati.
3. U to dodati omekšali margarin isečen na listiće i pripremljen kvasac.
4. Zamesiti testo pogodno za rad i ostaviti na toplom da se duplira (oko sat vremena).
5. Testo rastanjiti oklagijom i pramazati kiselom pavlakom.
6. Testo iseći na tri trake i urolati svaku traku posebno.
7. Urolane trake upleti kao pletenicu, a zatim umetnuti isečene kolutove kobasice.
8. Preneti u pleh obložen papirom za pečenje, premazati jajetom i posuti susamom i kimom pa ostaviti da malo odstoji.
9. Peći u ugrejanoj rerni na 200ºC oko 20 minuta tj. dok ne porumeni.
10. Izvaditi iz pećnice i sačekati da se prohladi pa poslužiti.