Sastav:
8 kobasica
8 šnita pančete
1 manja tikvica
½ kg krompira
2 glavice crnog luka
50 ml ulja
so, biber
aleva paprika
Priprema:
1. Krompir dobro oprati pa staviti u posoljenu vrelu da se kuva oko 30 minuta. Skuvani krompir ocediti od vode i ostaviti da se malo prohladi. Zatim, oljuštiti i iseći na kockice željene veličine.
2. Crni luk iseći na rebarca.
3. Ugrejati ulje pa na umerenoj temperaturi dinstati crni luk oko 15-ak minuta, uz dolivanje vode po potrebi.
4. Kada luk omekaša i dobije blago rumenu boju dodati krompir i oko 200 ml tople vode pa nastaviti kuvanje dok tečnost potpuno ne ispari. Sve dobro izgnječiti da se dobije kompaktna masa i začiniti prema ukusu.
5. Kobasice uviti u slaninu i ispeći na ugrejanom tiganju da slanina dobije rumenu boju i postane hrskava.
6. Tikvicu očistiti i iseći na tanke listiće pa kratko grilovati dok promeni boju sa obe strane. Začiniti i poslužiti uz kobasice i restovani krompir.