Start Glavna jela Meso Pečene kobasice sa hokaido bundevom i batatom

Pečene kobasice sa hokaido bundevom i batatom

Kobasice sa bundevom i batatom
Foto: Stockfood
  • 65 minuta
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

1 kg slatkog krompira
½ kg bundeve
2 glavice crnog luka
600 g svežih kobasica
so, biber, ruzmarin
50 g rendanog parmezana
ulje

Priprema:

1. Krompir očistiti i iseći na kolutove. Bundevu očistiti i iseći na kriške. Crni luk očistiti, prepoloviti i iseći na tanke listiće. Kobasice iseći na kolutove.
2. Blago podmazati posudu (pogodnu za pečenje u rerni) pa na dno poređati red krompira isečenog na kolutove i začiniti prema ukusu. Dodati crni luk i kobasicu pa preko poređati bundevu i začiniti prema ukusu. Postupak ponavljati dok se ne utroši sav materijal.
3. Prekriti alu folijom i peći u ugrejanoj rerni na 220ºC oko 50 minuta.
4. Pred kraj pečenja podići foliju i posuti rendanim kačkavaljem.
5. Sačekati da se sir otopi i blago zapeče pa izvaditi iz rerne i odmah poslužiti.