Istraživanja su potvrdila da polifenoli, antioksidansi iz sočnih crveni semenki ovog voća, koji su snažniji čak i od onih u crvenom vinu i zelenom čaju, prosto umivaju ceo organizam, pre svega limfni i krvni sistem. Plod nara je bogat izvor vitamina, minerala, kao i dve vrste polifenolnih jedinjenja kojima se pripisuje 92% antioksidantne aktivnosti cele voćke.
Čaša soka od nara dnevno umnogome smanjuje rizik od nastanka brojnih bolesti, pre svega kardiovaskularnih, ali i onih povezanih sa starenjem, kao što je slabljenje pamćenja i koncentracije. Blagotvorna dejstva nara imaju izuzetno dobar učinak i pri lečenju posekotina, opekotina i drugih rana.
Jestivi delovi ploda nara sastoje se od soka i semena. Iz semena se dobija ulje, koje je odlično za regeneraciju epidermisa. Plod nara je bogat izvor vitamina, minerala; kao i dve vrste polifenolnih jedinjenja kojima se pripisuje 92% antioksidantne aktivnosti cele voćke: antocijanida koji mu daju crvenu boju i tanina.