Sastojci:
Testo
200 g brašna
1 prašak za pecivo
3 jajeta
125 g rastopljenog putera
100 g rastopljenog pekmeza
100 g šećera
1 vanil-šećer
Glazura
100 g šećera u prahu
2 kašike mleka
Priprema:
Testo
1. Jaja penasto umutiti sa šećerom i vanil-šećerom, da se dobije svetložuta masa.
2. Postepeno dodavati preostale sastojke i sve vreme mutiti mikserom da se dobije homogena masa.
3. Umućenu smesu sipati u podmazan i brašnom posut pleh, pa ranomerno rasporediti.
4. Peći u zagrejanoj rerni na 200ºC, dvadesetak minuta.
5. Pečeni kolač izvaditi iz rerne i ostaviti da se potpuno ohladi.
Glazura
1. Šećer u prahu pomešati sa mlekom da se dobije glatka smesa.
Finalni postupak
1. Kolač izvaditi ih pleha i preliti pripremljenom glazurom. Dekorisati po želji.
2. Sačekati da se glazura stegne pa iseći kolač na parčad željenog oblika i poslužiti.