Sastojci:
½ kg krompira
30 ml ulja
1 crni luk
2 kašičice paradajz pirea
5 cm korena đumbira
2-3 čena belog luka
¼ kašičice kurkume
¼ kašičice korijandera
povrtni bujon ili voda
so, biber
list peršuna
Priprema:
1. Krompir očistiti i iseći na krupnije parčiće približno iste veličine. Zatim, naliti vodom i ostaviti sa strane.
2. U širem tiganju ili plićoj šerpi zagrejati ulje pa propržiti sitno seckan crni luk, dok ne postane staklast i mekan. Dodati sitno seckan beli luk i propržiti toliko da se oseti aroma.
3. Dodati rendani ili sitno seckan koren đumbira, pastu od paradajza i dobro promešati. Zatim, dodati ostale začine i sve sjediniti.
4. U to dodati krompir oceđen od viška tečnosti i sve promešati.
5. Dodati povrtni bujon ili toplu vodu toliko da sastojci ogreznu, poklopiti i kuvati na umerenoj temperaturi oko 25 minuta tj. dok krompir ne bude skuvan.
6. Kuvani krompir servirati i posuti seckanim peršutom.