Sastojci:
5-6 većih kiselih krastavaca
95 g brašna
30 g griza
2 jajeta
100 ml mleka
100 ml kisele pavlake
so, biber
ljuta aleva paprika
beli luk u prahu
suvi začin
ulje za prženje
Priprema:
1. Kisele krastavce iseći na tanke kolutove i ostaviti da se dobro ocede od viška tečnosti.
2. U posebnoj posudi pomešati suve sastojke (začine dodati prema ukusu).
3. A, posebno sjediniti mleko, kiselu pavlaku i jaja.
4. Oceđene krastavce uvaljati u mešavinu suvih sastojaka i ostaviti sa strane.
5. Zatim, pomešati suve sastojke sa tečnim.
6. Krastavce umakati u smesu, pa pržiti u dubokom ulju oko minut-dva tj. dok ne dobiju zlatnobraon nijansu. Ulje ne treba da bude vrelo.
7. Pržene krastavce izvaditi i kratko ostaviti na papirnom ubrusu, pa poslužiti uz umak po želji.