Sastojci:
550 g brašna
250 g margarina
50 g šećera u prahu
2 žumanceta
1 limun (kora)
2 vanil-šećera
marmelada od jagoda
šećer u prahu
Priprema:
1. Margarin sobne temperature penasto umutiti sa šećerom u prahu.
2. Dodati žumanca, vanil-šećer, rendanu koru limuna i još jednom sve sjediniti.
3. Na kraju, postepeno dodavati brašno dok se ne dobije testo koje se ne lepi za ruke. Testo dobro izraditi rukama i podeliti na dva dela. Uviti u najlon foliju i odložiti u frižideru da se ohladi oko pola sata.
4. Na pobrašnjavljenoj površini ili uz pomoć papira za pečenje rastanjiti testo i zvezdastom modlicom vaditi kolačiće.
5. Pripremljeno testo ređati u pleh obložen papirom za pečenje pa peći u ugrejanoj rerni na 180ºC oko deset minuta (da ne promene boju).
6. Drugu polovinu testa takođe rastanjiti na objašnjen način pa najmanjom modlom ili zatvaračem za flaše izvaditi sredinu zvezdice (ovaj postupak je preporučljivo raditi dok su zvezdice poređane u pleh obložen papirom za pečenje, da se ne bi izdeformisale tokom prenošenja).
7. Peći u ugrejanoj rerni na 150ºC oko 6-7 minuta (da ne promene boju).
8. Pečene kolačiće izvaditi iz rerne i ostaviti da se prohlade. Drugu polovinu tzv. probušene zvezdice posuti šećerom u prahu.
9. Kolačiće spajati marmeladom i dodatno sipati marmeladu u središnji deo kolačića.
10. Ostaviti da prenoće pa poslužiti.