Sastojci:
1 kg svinjske džigerice
2 glavice crnog luka
2 čena belog luka
½ veze peršuna
½ ljute paprike ili
ljutog sosa po ukusu
1 kašičica ljutog senfa
400 ml bujona
so, biber
suvi začin
brašno za valjanje
mast
Priprema:
1. Džigericu očistiti i izrezati na šnicle debljine oko 0,5 cm.
2. Brašno pomešati sa začinima. Crni i beli luk očistiti i sitno iseckati. Peršun i ljutu papriku što bolje usitniti.
3. Džigericu uvaljati sa svih strana u brašno i otresti višak.
4. Pržiti na ugrejanoj masti, na umerenoj temperaturi, dok ne poprimi rumenu boju sa obe strane.
5. Izvaditi iz tiganja i ostaviti sa strane, pa na istoj masnoći izdinstati crni luk.
6. U luk dodati beli luk i ljutu papriku pa kratko propržiti.
7. Zatim, dodati senf i pomešati sastojke.
8. Na kraju, sipati topao bujon i ostaviti da provri.
9. U redukovan sos dodati prženu džigericu, peršunov list i isključiti ringlu, te ostaviti da lagano krčka, kako bi se ukusi proželi.
10. Servirati toplo uz pire krompir i dekorisati po želji.