Sastojci:
½ kg brašna
prstohvat soli
150 ml gustog jogurta
1 vrhom puna kašika masti
1 jaje
30 g kvasca
1 vrhom puna kašika šećera
125 ml mleka
džem po želji
šećer u prahu
Priprema:
1. Kvasac pomešati sa šećerom i dodati toplo mleko, promešati i ostaviti da zapeni.
2. U posudi za mešenje umutiti mast sa jajetom, dodati jogurt i kvasac pa sve izmešati.
3. Dodati brašno i malo soli pa zamesiti testo pogodno za rad.
4. Jufku uviti u čistu, pamučnu krpu i dobro zavezati.
5. Lonac (3-4 l) do pola napuniti vodom pa u vodu spustiti testo.
6. Kada se testo podigne na površinu spremno je za dalji rad.
7. Testo preručiti na brašnom posutu površinu i rastanjiti na debljinu oko 0,5 cm.
8. Zrakasto iseći testo, kao za kiflice. Širinu kiflica odrediti prema ukusu.
9. Isečeno testo filovati na širem delu, urolati tj. uviti kiflice i ređati na pleh obložen papirom za pečenje.
10. Peći u ugrejanoj rerni na 200ºC oko 20 minuta.
11. Pečene kiflice izvaditi iz rerne i bogato uvaljati u šećer u prahu.
Savet: Testo se može zamesiti uveče i ostaviti da u toku noći naraste, pa sutradan pripremati kiflice.