Sastojci:
150 g margarina
150 g ovsenih pahuljica
50 g mlevenih lešnika
50 g kokosa
70 g smeđeg šećera
170 g brašna
½ kesice praška za pecivo
prstohvat soli
1 vanil-šećer
1 jaje
Priprema:
1. Margarin izrezati na menje komade pa rastopiti na pari pa ostaviti da se kratko prohladi.
2. U većoj posudi pomešati ovsene pahuljice, mlevene lešnike, kokos, brašno, prašak za pecivo, so, vanil-šećer tako da se sastojci dobro rasporede.
3. Jaje dodati u rastopljen i rashlađen margarin pa sve dobro umutiti.
4. Pripremljenu smesu dodati suvim sastojcima i promešati da se sve sjedini.
5. Kašikom vaditi smesu i ređati na pleh obložen papirom za pečenje. Ostavljati dovoljno razmaka između.
6. Peći u ugrejanoj rerni na 200ºC oko deset minuta tj. dok ne dobiju zlaćanu nijansu i malo tamniju boju na obodu.
7. Izvaditi iz pećnice i ostaviti da se ohlade.