Sastojci:
15 kora za pite
200 ml vode
80 ml ulja
250 g mlevenog mesa
so, biber
Priprema:
1. Na 50 ml ulja propržiti mleveno meso, na umerenoj temperaturi i začiniti prema ukusu. Voditi računa da meso ne bude preprženo.
2. Tepsiju premazati uljem sa svih strana. U posudi pomešati vodu i ostatak ulja usuti vodu i ulje.
3. U tepsiju položiti dve kore za pitu i svaku premazati pripemljenom mešavinom ulja i vode.
4. Na treću i četvrtu koru (premazanu mešavinom vode i ulja) naneti meso i ravnomerno rasporediti.
5. Postupak ponavljati tako da na svaku drugu koru treba naneti meso.
6. Ćoškove kora koji su izvan tepsije preklopiti ka srediti. Na to dodati još dve kore i svaku premazati mešavinom ulja i vode, pa podvući pod burek.
7. Peći u prethodno ugrejanoj rerni na 220ºC sve dok burek ne dobije zlatno-braon boju tj. 20-25 minuta.
8. Nakon pečenja prevrnuti burek, seći parčad željene veličine i služiti dok je vruće.