Sastojci:
½ kg pilećih grudi
Marinada
100 ml jogurta
3 čena belog luka
Panir
150 g prezle
40 g parmezana
120 g kačkavalja
I još
50 ml maslinovog ulja
so, biber
Priprema:
1. Pileće meso iseći na šnicle i blago istanjiti tučkom za meso.
2. U dubljoj posudi sjediniti pasiran beli luk i jogurt.
3. Meso preliti pripremljenom mesom i pa ostaviti poklopljeno da se marinira najmanje 30 minuta.
4. Parmezan, rendani kačkavalj i prezlu pomešati.
5. Pleh obložiti papirom za pečenje i poprskati sa malo ulja.
6. Marinirane pileće šnicle panirati i ređati na pleh.
7. Ostatak marinade preliti preko preko svake šnicle i nakapati još malo ulja.
8. Peći u ugrejanoj rerni na 200ºC dok ne porumene i postanu hrskave.
9. Poslužiti dok su tople uz prilog od barenog krompira ili po želji.
Preporučujemo da OVDE pogledate bogat izbor recepata sa piletinom…
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net