Sastojci:
500 g smrznutih gambora
200 g majoneza
100 ml neutralne pavlake
2 kašičice worchester sosa
1 kašičica šećera
1 limun (sok)
1 kašičica senfa
zelena salata
peršunov list
ISPROBAJTE I… Gambore u sosu od meda
Priprema:
1. Gambore odmrznuti i kratko prokuvati u kipućoj vodi.
2. Zatim, procediti i potpuno ohladiti.
3. Majonez pomešati sa neutralnom pavlakom, worchester sosom, šećerom, sokom od limuna i senfom. Ukoliko je potrebno posoliti prema ukusu.
4. Par listova zelene salate iseckati, dodati u krem i promešati.
5. Na dno čaše poređati par gambora, naneti sloj krema i ukrasiti gamborom, uz dodatnu dekoraciju po želji.
6. Služiti odmah i držati u hladnijem delu prostorije.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net