PRIPREMA:
1. U odgovarajućoj posudi
umititi 6 belanaca sa 6 kašika
šećera, a zatim dodati 6 žumanaca,
100 g istopljene čokolade
za kuvanje, prašak za pecivo,
ulje i 6 kašika brašna pa dobro
promešati.
2. Smesu sipati u pleh obložen papirom za pečenje i peći na
200 °C 20 min.
3. Puding razmutiti sa malo
mleka pa zakuvati u preostalom
mleku. Ostaviti da se ohladi.
4. Posebno umutiti margarin sa
šećerom u prahu i sjediniti sa
ohlađenim pudingom.
5. Fil podeliti na 2 dela. U jedan
dodati 100 g čokolade i suvo
grožđe prethodno natopljeno
u vreloj vodi, a u drugi iseckane
krem bananice.
6. Tortu filovati sledećim
redosledom: kora, beli fil, ”jafa
keks” natopljen mlekom, crni fil,
glazura od bele čokolade.
7. Napraviti čokoladnu kragnu:
istopiti crnu čokoladu i sipati
na papir za pečenje. Čokoladne
figure skidati sa papira dok su
tople i ukrasiti tortu.