Start Deserti Torte Švarcvald torta – klasika koju volimo

Švarcvald torta – klasika koju volimo

Švarcvald torta
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 100 min
  • 8 osoba
  • Lako

Sastojci:

Kore
9 jaja
225 g šećera
4 ½ kašike brašna
45 g kakaoa
Fil
300 g višanja bez koštica
(iz kompota)
50 ml višnjevače
500 ml slatke pavlake
Dekoracija
300 ml slatke pavlake
50 g čokolade za kuvanje
višnje
šećer u prahu

Priprema:

Kore
1. Umutiti 3 belanceta u čvrst sneg pa postepeno dodavati 75 g šećera neprekidno muteći. Pred kraj mućenja dodati 3 žumanceta.
2. Dodati 1½ kašiku brašna i 15 g kakaoa, pa promešati.
3. Smesu sipati u kalup za tortu (∅ 26 cm) obložen papirom za pečenje i peći u zagrejanoj rerni na 180°C petnaestak minuta.
3. Postupak ponoviti još dva puta.
Fil
1. Malo tečnosti iz kompota pomešati sa višnjevačom.
2. Višnje dobro ocediti od tečnosti.
3. Umutiti slatku pavlaku u čvrst šlag.
Finalni postupak
1. Na tacnu za torte položiti koru, poprskati višnjevačom, premazati trećinom slatke pavlake, pa ravnomerno rasporediti višnje. Zatim, položiti drugu koru, poprskati višnjevačom, premazati slatkom pavlakom pa isti postupak ponoviti još jednom.
2. Tortu sa svih strana premazati slatkom pavlakom i po obodu dekorisati ružicama.
3. Pripremljenu tortu dobro ohladiti.
4. Sredinu posuti rendanom čokoladom, a zatim posuti šećerom u prahu.
5. Na ružice, po obodu torte, staviti po jednu višnju.

Pridružite nam se u grupi na Viberu.