Sastojci:
8 tortilja
1 glavica crnog luka
300 g mlevenog junećeg mesa
2 kašike paradajz paste
250 ml soka od paradajza
½ kašičice šećera
½ kašičice origana
180 g kisele pavlake
so, biber
ulje
Priprema:
1. Crni luk očistiti i sitno iseckati.
2. Na malo ulja propžiti crni luk, pa smanjiti temperaturu i dinstati dok ne omekša.
3. Dodati mleveno meso, propržiti i što bolje usitniti.
4. Kada meso porumeni i višak tečnosti ispari dodati paradajz pastu pa sve promešati.
5. Doliti sok od paradajza, dodati šećer, origano, so i biber, promešati i kuvati na laganoj temperaturi petnaestak minuta tj. dok višak tečnosti ne ispari.
6. Tortilje propeći na ugrejanom teflonskom tiganju pa filovati pripremljenim mesom. Dodati kašiku kisele pavlake i uviti kao palačinku.
7. Poslužiti toplo uz salatu od sezonskog povrća.