Sastojci:
½ kg krompira
100 ml maslinovog ulja
2 čena belog luka
so, biber
80 g (biljnog) kačkavalja
Priprema:
1. Odabrati krompir približno iste veličine i dobro ga oprati.
2. Maslinovo ulje pomešati sa sitno seckanim belim lukom.
3. Svaki krompir zarezati na više mesta u razmaku od 1-2 mm, tako da u donjem delu ne bude prerezan do kraja već ostane u komadu, kao postolje.
4. Krompir složiti u pleh i bogato premazati maslinovim uljem, pa začiniti solju i biberom. Prekriti alu-folijom ili papirom za pečenje.
5. Peći u ugrejanoj rerni na 200ºC oko 50 minuta.
6. Pred kraj pečenja skinuti alu-foliju i krompir posuti sitno rendanim kačkavaljem.
7. Kada se sir rastopi poslužiti vruć krompir kao prilog ili uz kiselo mleko/sezonsku salatu.