Sastojci:
½ kg kora za pitu
200 g kisele pavlake
100 ml ulja
4 jajeta
4 kašike sira
300 g pizza šunke
100 g kečapa
susam, origano
ulje
Priprema:
1. U posudi izmrviti sir, dodati pavlaku i jaja pa sve dobro promešati uz dodavanje ulja.
2. Vatrostalnu posudu blago premazati uljem. Odvojiti dve kore za pokrivanje pite.
3. Složiti jednu koru za pite, poprskati ulje, prekriti drugom korom i naneti malo fila.
4. Zatim, složiti 6 listova šunke i premazati kašikom kečapa.
5. Postupak ponavljati sve dok se materijal ne utroši.
6. Pitu prekriti odvojenim korama i ušuškati sa svih strana.
7. Tankim i oštrim nožem iseći pitu na parčiće željene veličine pa premazati ostatkom fila.
8. Posuti susamom i origanom pa peći u ugrejanoj rerni na 200ºC oko trideset minuta.
9. Pečenu pitu izvaditi iz rerne i sačekati da se prohladi.
10. Iseći i poslužiti toplo uz jogurt, kiselo mleko ili po volji.