Sastojci:
500 g brašna
½ kašičice soli
350 ml tople vode
½ kašičice šećera
20 g kvasca
100 ml ulja
½ kašičice sirćeta
ulje
suncokretovo seme
Priprema:
1. Kvasac i šećer promešati, dodati 150 ml tople vode, pa ostaviti da zapeni.
2. Brašno pomešati sa solju, dodati kvasac, sirće i ostatak vode pa zamesiti testo pogodno za rad.
3. Prekriti i ostaviti da se duplira.
4. Pripremljeno testo podeliti na dvanaest delova i razviti u elipsasti oblik.
5. Umotati u kiflu i staviti u pleh obložen papirom za pečenje.
6. Prekriti pamučnom krpom i ostaviti na toplom da testo nadođe.
7. Premazati uljem, posuti semenkama suncokreta pa peći u ugrejanoj rerni na 220ºC dok ne porumene.
8. Izvaditi iz rerne i ostaviti na rešetkastoj podlozi da se potpuno ohlade.