Sastojci:
1 banana
2 kašike belog vina
1 kašika šećera
1 kašičica soka od limuna
8 kockica čokolade
4 kriške tost hleba
1 jaje
brašno
ulje
šećer u prahu
Priprema:
1. Bananu oljuštiti i iseći na manje komade.
2. U pogodnu posudu sipati vino, šećer, limun i dodati bananu. Kuvati sve dok tečnost ne ispari i banana postane dovoljno mekana. Skloniti sa vatre i sačekati da se ohladi.
3. Iseći ivice tosta (koricu), a zatim usitniti na manje komadiće. Zatim hleb blago rastanjiti pomoću oklagije.
4. Na rastanjen tost hleb, uz jednu ivicu, naneti pire od banane. Dodati dve kockice čokolade i čvsto umotati. Stranice blago pritisnuti ili uštinuti, kako fil ne bi tokom prženja iscureo. Postupak ponoviti još tri puta.
5. Pripremljene rolnice uvaljati u brašno, a zatim u umućeno jaje pa u ustinjenu koru tosta.
6. Pržiti u dubljem ulju dok ne postane hrskavo i zlatnobraon boje. Rešetkastom kašikom izvaditi i dobro ocediti pržene rolnice.
7. Posuti šećerom u prahu i odmah poslužiti.