Sastojci:
Testo
5 belanaca
150 g putera
150 g šećera
100 g brašna
150 g mlevenih oraha
Fil I
5 žumanaca
100 g šećera u prahu
Fil II
100 g putera
75 g čokolade
150 g šećera
100 ml mleka
150 g mlevenih oraha
I još
mleveni orasi
Priprema:
1. Balanca umutiti u čvrst sneg. Puter sobne temperature penasto umutiti sa šećerom. Dodati brašno i orahe, te izmiksati. Na kraju lagano umešati šaum od belanaca.
2. Pleh nauljiti, posuti brašnom i presuti pripremljenu smesu. Peći u rerni zagrejanoj na 180°C dok se ivice testa ne odvoje od stranica pleha.
3. U međuvremenu umutiti žumanca sa šećerom u prahu. Dobijenim filom premazati koru i vratiti kolač u rernu da se gornji sloj prosuši i stegne (na 150ºC).
4. U šerpicu staviti puter, čokoladu, šećer i mleko, te zagrevati uz stalno mešanje dok se sastojci ne rastope i ne sjedine. Umešati mlevene orahe i ravnomerno preliti preko kolača.
5. Kad se kolač ohladi i stegne, seći na štanglice željene veličine.