Sastojci:
500 g junetine
2 glavice crnog luka
1 veća tikvica
2 paradajza
2 krompira
2 čena belog luka
1 list lovora
so, biber u zrnu
1 ½ kašičica aleve paprike
list peršuna
ulje
Priprema:
1. Meso iseći na komade i posoliti. Na malo ulja propržiti meso, toliko da ravnomerno porumeni.
2. Dodati sitno seckani crni i beli luk, pa propržiti uz redovno mešanje i dolivanje vode po potrebi.
3. Začiniti po ukusu, dodati mlevenu papriku i lovorov list, te ostaviti da se krčka oko 30 minuta.
4. Tikvicu oljuštiti, očistiti od semena i iseći na kockice. Paradajz oprati i iseći na kockice. Krompir oguliti i iseći na manje komade.
5. U napola kuvan paprikaš dodati povrće, pa kuvati još 20-ak minta dok svi sastojci ne omekšaju.
6. Pre služenja jelo posuti seckanim peršunom.