Sastojci:
200 g putera
200 g čokolade za dijabetičare
4 jajeta
100 g zamene za šećer
140 g pšeničnog brašna
200 g seckanih oraha
Priprema:
1. Na pari rastopiti čokoladu s puterom isečenim na kockice. Mešati dok smesa na postane glatka i sjajna, pa skloniti sa pare i ostaviti da se čokoladna smesa prohladi.
2. Umutiti jaja uz postepeno dodavanje termostabilne zamene za šećer, dok umućena masa ne bude kompaktna.
3. Pažljivo umešati u čokoladnu smesu, dodati prosejano brašno i krupno sekane orahe, pa sve sjediniti. Smesu sipati u manji pleh obložen papirom za pečenje.
4. Peći u ugrejanoj rerni na 20-25 minuta na 190ºC. Zatim, sniziti na 180ºC i nastaviti pečenje.
5. Pečen kolač izvaditi iz rerne i ostaviti da se potpuno ohladi.
6. Iseći na kockice i poslužiti.