Sastojci:
Kuvane jabuke
1 kg jabuka
100 g fruktoze
1 štapić cimeta
Biskvit
250 g tostiranih mlevenih badema
4 jajeta
1 prašak za pecivo
Preliv
500 g jabuka
Priprema:
Kuvane jabuke
1. Kilogram jabuka oljuštiti i iseckati na kockice.
2. Jabukama dodati fruktozu i štapić cimeta, pa zajedno dinstati na umerenoj temperaturi dok masa ne postane gusta poput džema.
Biskvit
1. Skloniti sa ringle i sjediniti s mlevenim bademima.
2. Dodati posebno umućena jaja i promešati.
3. Na kraju dodati prašak za pecivo i sjediniti smesu.
4. Presuti u vatrostalnu posudu, kalup za hleb ili mafin-kalupe i ravnomerno rasporediti smesu.
5. Peći u ugrejanoj rerni na 180ºC oko 30 minuta tj. dok kolač ne dobije rumenu boju a ivice počnu da se odvajaju od posude.
Preliv
1. U sokovniku pripremiti sveže ceđeni sok od jabuka i njime preliti sveže pečeni kolač.
Finalni postupak
1. Kolač izvaditi iz rerne, izbockati viljuškom na par mesta, preliti sokom od jabuka i ostaviti da se potpuno ohladi.
2. Iseći (izvaditi iz kalupa za mafine) i poslužiti.