Sastojci:
Tamna masa
250 g mlevenog keksa
100 g šećera u prahu
100 ml kuvane kafe
(proceđene)
1 kašika ruma
100 g otopljene čokolade
100 g mlevenih oraha
1 kašika kakaa
Svetla masa
100 g kokosa
3 kašike vrele vode
3 kašike šećera
100 g šećera u prahu
100 g putera
I još
50 g kokosa
Priprema:
Svetla masa
1. Puter sobne temperature penasto umutiti sa šećerom u prahu.
2. Vodu i šećer sipati u šerpicu, pa staviti da provri pa skloniti sa vatre.
3. Dodati kokos i pripremljen puter, te promešati sve sastojke da se sjedine.
4. Podeliti na dva dela i ostaviti da se prohladi.
Tamna masa
1. U dubljoj posudi pomešati keks, šećer, mlevene orahe i kakao pa dodati kuvanu i proceđenu kafu, rum i otopljenu čokoladu.
2. Umesiti masu tako da bude dobro sastavljena i pogodna za dalji rad. Smesu podeliti na dva dela.
Finalni postupak
1. Na blago nauljen list alu-folije naneti polovinu tamne mase i rastanjiti dlanovima.
2. Prekriti papirom za pečenje ili drugim listom alu-folije pa rastanjiti oklagijom na debljinu do 0,5 cm.
3. Skloniti papir i premazati polovinom svetlog fila.
4. Zarolati lagano i učvrstiti što bolje, motajući bočne krajeve folije i formirajući valjak.
5. Postupak ponoviti i rolate ostaviti u frižideru da odstoje najmanje četiri sata.
6. Izvaditi iz frižidera, ukloniti foliju, uvaljati u kokos, seći na kolutove željene veličine i poslužiti.