Sastojci:
250 g belog mesa
½ struka praziluka
1 veća šargarepa
1 veći krompir
200 g graška
200 ml paradajz soka
400 ml vode
so, biber
suvi začin
peršunov list
Priprema:
1. Praziluk sitno iseckati. Šargarepu očistiti i iseći na krupnije komade. Krompir oguliti i iseći na manje kockice. Meso oprati, ukloniti višak vode i iseći na kockice približno iste veličine.
2. Praziluk ispržiti na malo ulja. Dodati piletinu isečenu na kocke i pržiti dok ne porumeni.
3. Zatim, dodati šargarepu i krompir, paradajz sok, začine i kratko prodinstati.
4. Nastaviti kuvanje uz redovno mešanje i dolivanje tople vode po potrebi.
5. Pred kraj kuvanja, dodati grašak i kuvati desetak minuta, te skloniti sa vatre.
6. Poslužiti toplo uz pire krompir i dekorisati seckanim peršunom.