Start Glavna jela Povrće Krompirove pole sa slaninom i sirom

Krompirove pole sa slaninom i sirom

Polutke krompira sa slaninom i sirom
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 65 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

600 g krompira
100 g mesnate slanine
100 g kačkavalja
so, biber
ulje/mast
mirođija

Priprema:

1. Krompir oljuštiti, oprati i preseći na polovine.
2. U posudu pogodnu za pečenje u rerni pomešati krompir sa uljem i začinima.
3. Prekriti alu-folijom i peći u ugrejanoj rerni na 220ºC oko pola sata.
4. Dodati slaninu seckanu na tanke tračice i nastaviti pečenje još dvadesetak minuta.
5. Pred kraj dodati rendani kačkavalj i sačekati da se rastopi.
6. Izvaditi iz rerne i posuti seckanom mirođijom.
7. Poslužiti toplo uz salatu po izboru.

Pridružite nam se u grupi na Viberu.