Start Vaši recepti Mokre kifle s korama za pite

    Mokre kifle s korama za pite

    Recept Milice Rakić iz Prokuplja

    Mokre kifle sa korama za pitu

    • 70 min
    • 8 osoba
    • Lako

    Sastojci:

    500 g kora za pitu
    300 g sira
    125 g margarina
    200 ml mlake vode
    50 g susama
    malo mleka

    Priprema:

    1. Margarin otopiti i njime poprskati po tri kore, pa ih poređati jednu preko druge. Položiti četvrtu koru.
    2. Postupak ponavljati dok se ne utroše sve kore (po 4 komada).
    3. Pripremljene kore iseći na polovinu po dužini, pa svaku polovinu na još pola, pa svaku četvrtinu dijagonalno.
    4. Potom na širi kraj svakog dela staviti malo sira i umotati kao kiflicu.

    Kiflice sa makom

    5. Pripremljene kiflice ređati na tacnu, pa ih preliti sa 200 m l mlake vode.
    6. Pre pečenja premazati kiflice mlekom i posuti prepečenim susamom, premestiti ih u podmazan pleh i ostaviti da odstoje oko 20 minuta, a potom ih peći u zagrejanoj rerni na 220°C oko 20 minuta.

    Na sledećoj strani možete pogledati pripremu u slikama tzv. korak po korak.