Blog je počela da piše, kako sama kaže, slučajno i bez velikog razmišljanja. Imala je jednogodišnje iskustvo u objavljivanju recepata na poznatom kulinarskom sajtu, a zatim je poželela da svoje recepte objedini i objavi na jednom, samo svom, mestu.
Blog mi je pružio mogućnost da svakog dana nešto novo naučim iz kompjuterskog sveta, savladam neke osnove fotografisanja hrane, ali i proširim svoju sferu interesovanja u kuvanju. Ne objavljujem recepte svakodnevno, ali se trudim da bar jednom nedeljno nešto napravim, uslikam i objavim jer to moji čitaoci i pratioci očekuju i zaslužuju. Recepti su uglavnom za tradicionalna jela našeg podneblja, ali ima tu i zanimljivih jela kuhinja koje volimo: italijanska, francuska, ruska i grčka kuhinja. Volimo da putujemo, pa je i taj deo mog interesovanja obuhvaćen putopisima i postovima o hrani koju na tim putovanjima probamo. Trudim se da za svakog čitalaoca, bio on mlad ili star, bude puno dobrih recepata koji ih mogu zainteresovati i naterati da i sami to naprave. Najveća pohvala i zadovoljstvo ovim što radim mi je komentar u kome dobijam povratnu informaciju i utiske o isprobanom receptu. Jer, blog nije samo jednosmerna ulica kojom sama koračam. Na putu blogovanja čitaoci i pratioci su učesnici čiji glas osluškujem i uvažavam – kaže Javorka (Jafi) Filipović, food blogerka iz Lazarevca, autorka bloga Kuhinjske čarolije, koja je naša druga ovomesečna gošća, u rubrici Kuvamo sa.