Sastojci:
½ kg krompra
120 g brašna
25 g putera
25 g parmezana
1 jaje (žumance)
so, biber
suvi začin
Paniranje
brašno
1 jaje
100 g prezli
vlašac
Priprema:
1. Krompir očistiti, iseckati i kuvati oko 30 minuta.
2. Skuvan krompir ocediti i ostaviti da se prohladi.
3. U ispasiran krompir dodati puter, žumance, rendani parmezan, brašno i začine pa umesiti testo koje ne treba da bude tvrdo (ukoliko se lepi za ruke dodati još malo brašna).
4. Od pripremljene smese oblikovati kuglice i ređati na nauljen tanjir.
5. Pripremljene kuglice uvaljati u malo brašna, zatim u jaje, pa u prezle.
6. Pržiti u dubokom ulju, na umerenoj temperaturi, dok loptice ne porumene sa svih strana.
7. Pržene krokete izvaditi na tanjir sa papirnim ubrusom i ostaviti da se ocede od viška ulja.
8. Poslužiti posuto seckanim vlašcem, uz gusti jogurt ili drugi umak po želji.