Foto: Guliver/Thinkstock
Špagete i lingvini – uz njih odlično idu fini sosovi srednje gustine sa mesom i povrćem. Najčešće se kombinuju sa bolonjeze, milanskim ili karbonara sosom od pavlake.
Preporučujemo da pogledate bogat izbor recepata za pripremu špageta.
Rotele (testenina u obliku točkića) i pene rigate – zahvaljujući strukturi koja upija tečnost, pogodne su za ređe umake.
Predlažemo da isprobate ovaj recept.
Fusili (spiralna testenina) i pužići – idealni su za sveže pesto umake ili ređe sosove na bazi mesa i povrća, a mogu se poslužiti i uz ragu.
Farfale (testenina u obliku leptira) – služi se sa pikantnim sosovima sa povrćem i mesom, ali i sa bešamel sosom.
Naša preporuka za pripremu ovog tipa testenina izgleda ovako .
Taljatele – prelivaju se kremastim sosovima sa sirom i paradajzom, uz dodatak morskih plodova i povrća.
Isprobajte ovaj recept za pripremu taljatela.