Start Trikovi i saveti Odaberite pravu pastu uz omiljeni sos

    Odaberite pravu pastu uz omiljeni sos

    Više tipova testenina
    Foto: Guliver/Thinkstock
    Špagete i lingvini – uz njih odlično idu fini sosovi srednje gustine sa mesom i povrćem. Najčešće se kombinuju sa bolonjeze, milanskim ili karbonara sosom od pavlake.
    Preporučujemo da pogledate bogat izbor recepata za pripremu špageta.
    Rotele (testenina u obliku točkića) i pene rigate – zahvaljujući strukturi koja upija tečnost, pogodne su za ređe umake.
    Predlažemo da isprobate ovaj recept.
    Fusili (spiralna testenina) i pužići – idealni su za sveže pesto umake ili ređe sosove na bazi mesa i povrća, a mogu se poslužiti i uz ragu.
    Farfale (testenina u obliku leptira) – služi se sa pikantnim sosovima sa povrćem i mesom, ali i sa bešamel sosom.
    Naša preporuka za pripremu ovog tipa testenina izgleda ovako.
    Taljatele – prelivaju se kremastim sosovima sa sirom i paradajzom, uz dodatak morskih plodova i povrća.
    Isprobajte ovaj recept za pripremu taljatela.