Sastojci:
400 g graška
400 g krompira
200 g šargarepe
4 veća kis. krastavca
550 ml (posnog) majoneza
1 limun (sok)
so, biber
list peršuna
Priprema:
1. Krompir oljuštiti, oprati i iseći na kockice približno iste veličine. Šargarepu očistiti i preseći na pola. Svako povrće posebno skuvati u posoljenoj vodi. Kuvano povrće ocediti od viška vode i ostaviti da se potpuno ohladi. Hladnu šargarepu iseći na kockice.
2. U većoj posudi sjediniti majonez sa začinima i limunovim sokom.
3. Dodati povrće i promešati, tako da se sastojci što bolje oblože majonezom.
4. Preručiti u činiju sa poklopcem i ostaviti u frižideru da se dobro ohladi.
5. Dekorisati peršunovim listom i poslužiti.
6. Oljuštiti i oprati krompir, pa iseckati na kocke srednje veličine.