Sastojci:
4 hrono kajzerice
100 g mocarela sira
100 g pilećih prsa
4 jajeta
so
začini po ukusu
Priprema:
1. Kajzericama odseći vrh i pažljivo ih kašikom izdubiti.
2. Mocarela sir iseći na tanke šnite pa staviti u kajzericu.
3. Preko sira složiti kolut pilećih prsa i na kraju u svaku kajzericu razbiti po jedno jaje.
4. Vrlo malo posoliti, dodati začine po želji, te poređati kajzerice u pleh postavljen papirom za pečenje.
5. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 15 minuta ili duže, u zavisnosti od toga koliko volite da jaje bude mekano.
Napomena: Kajzerice se mogu puniti i raznim povrćem, seckanim pečurkama i slično.
Savet: U periodu restrikcije, nije dozvoljena kombinacija jaja i mlečnih proizvoda. Ako ste u restrikciji, kajzerice možete napuniti omletom od jaja i seckanih pilećih prsa.