Sastojci:
500 g pileće džigerice
(bez srca)
180 ml mleka
60 g griza
100 g prezli
1 manja glavica crnog luka
3 čena belog luka
so, biber
2 jajeta
peršunov list
Priprema:
1. Očišćenu džigericu preliti mlekom i ostaviti u frižider da odstoji oko sat vremena.
2. Proceđenu džigericu usitniti ili samleti. Crni i beli luk očistiti i prodinstati na tihoj vatri, uz dodavanje tečnosti, dok se ne dobije gusta kaša.
3. Džigericu pomešati sa grizom, prezlama, uprženim lukom, začinima i seckanim listom peršuna. Na kraju dodati umućena jaja i sjediniti sastojke, tako da se dobije srednje gusta smesa. Pripremljenu smesu ostaviti dvadesetak minuta da odmori i da griz nabrubri.
4. Kašikom vaditi smesu i formirati knedle, pa spuštati u supu koja lagano krčka tj. struji i kuvati dok ne isplivaju na površinu (oko 15 minuta).